Archívum 2018

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. december 04.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. október 26.

F E L H Í V Á S

Kács Község Önkormányzata a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifa program keretében 67 m3 kedvezményes tűzifa beszerzésére jogosult.
A kiszállítására legkésőbb 2019. február közepéig kerül sor.
Bővebb felvilágosítás az Önkormányzatnál kérhető ahol az igényléshez szükséges kérelmek is átvehetők.
Kérelmezési feltételek 8/2018.(XI.1) sz önkormányzati rendelet 3.§. szerint:
„(1) szociális tűzifa juttatásra kérelmet nyújthat be aki:
a.) települési és lakhatási támogatásban részesül,
b.) munkanélküli, vagy aktívkorú ellátásban részesül, időskorúak járadékában részesül
c.) rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül
d.) családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum
300 %-át (85.500.-Ft)”
A kérelmeket 2018. október 29-től 2018. november 15-ig a hivatalban lehet benyújtani.

Ostorházi István sk
polgármester

Szociális tűzifa kérelem: Letölthető *pdf


BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI PÁLYÁZAT KIÍRÁSA!
2018. október 02.
"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS………….
"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS…………

Téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos tájékoztatás
2018. augusztus 27.
Tisztelt Lakosok!
A téli rezsicsökkentésben még nem részesültek támogatása
A téli rezsicsökkentéssel kapcsolatosan benyújtható igénybejelentés (12.000.-Ft. természetbeni támogatás) háztartásonként 1 db. lehet.
Nem nyújthat be kérelmet az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült támogatásban.
Annál a háztartásnál, ahol vezetékes gáz (gázórával) van bekötve, igénybejelentést csak úgy adhat be, ha hivatalos okirattal igazolja, hogy korábban nem részesült támogatásban.
Az igénybejelentő nyilatkozat az önkormányzatnál is kérhető, továbbá a következő linken: www.kacs.hu az önkormányzat honlapján.
Az igénybejelentést 2018. október 15 napjával bezáróan lehet benyújtani Kács Község Önkormányzatánál, a határidő elmulasztása jogvesztő.

Kács Község Önkormányzata /Letölthető *pdf/

Igénybejelentő nyilatkozat a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatban foglalt háztartások részére.(Letölthető*pdf)

Továbbfejlesztjük Miskolc és térsége hulladékgazdálkodását
2018. július 24.

„Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Miskolc város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre”
További részletek letölthetők»


NHVK Zrt. tájékoztatója
2018. június 22.

Tisztelt Ügyfelünk!
Magyarország Kormánya a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (a továbbiakban: NHKV Zrt.) létrehozásával a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzését, a hatékony hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását, továbbá a magyar és uniós környezetvédelmi szabályok maradéktalan érvényesítését tűzte ki célul.
A jogszabályi rendelkezések értelmében az NHKV Zrt. látja el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjak beszedésével és kezelésével összefüggő feladatokat is, a hulladékgazdálkodási rendszer átfogó átalakításával párhuzamosan elkészült a hulladékszállítási közszolgáltatási díj beszedését és kezelését lehetővé tevő új és egységes informatikai rendszer is.
További részletek letölthetők»


19. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY 2018. június 16.
2018. június 16.

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezte Kács Község Önkormányzata a VADÉTELFŐZŐ VERSENYT. 2018. június 16-án immár 19-ik alkalommal gyűltek össze a gasztronómia szerelmesei a falu központjában található futballpályán, családjaikkal, barátaikkal. A festői környezetben, nagyon kellemes időben, már kora reggeltől érkeztek a versenyzők és kísérőik, akiket az Önkormányzat aktív munkatársai, a rendezvény lebonyolításában közreműködők nagy szeretettel fogadtak. A csodálatos ételillat hamar bejárta a területet, a jó hangulat, a vidám gyerek kacajt messze elhangzott a kicsi faluban. Magyar Gyula és zenekara közös nótázással tette még hangulatosabbá a főzőversenyt, melyet 10 órakor Csetneki László a Szabadtüzi Lovagrend Kancellárja, valamint Ostorházi István polgármester nyitott meg.
A főzőversenyen 27 csapat, 60 féle étellel mérte össze tudását a zsűri folyamatos felügyelete mellett. A zsűri elnöki szerepét Csetneki László töltötte be, akinek zsűri tagjaként Závodni Lajos Szabadtéri Lovag segítkezett.

Az Önkormányzat jóvoltából és a mezőnagymihályi Németh József és csapatának köszönhetően a színpad mögött, 3 üstben főtt tárkonyos vadragu leves, további 3 üstben vadpörkölt erdei gombával, burgonya körettel, és mintegy 150 főtt csülök sült az óriás kemencében. Helyben gyúrt pitetésztából mintegy 7 óriási / 70x40cm-es/tepsiben sült az almás-erdeigyümölcsös pite. Az idén is az egyik tepsi süteményre felkerült a Kács felirat, mely most is igazi meglepetést okozott a vendégek körében. Közel 500 adag étel készült el, melyből a rendezvényre az ország, a megye több településéről érkezett vendég vásárolhattak, illetve a meghívott vendégek, a rendezvény lebonyolításában közreműködő munkatársak, a rendezvényen fellépők fogyaszthattak.
A főzőverseny kísérőrendezvényeként a kicsiknek volt ugrálóvár, trambulin. A rendezvényhelyszínen a vásározóktól játékokat, édességet, kerámiákat, ékszereket, míg a kácsi Kanyar Csárdának kihelyezett kimérőjében a kellemes időtöltéshez szükséges italokat vásárolhatták a vendégek.
13 órakor a színpadon megkezdődtek a kulturális programok. Elsőként a vendégkörben már nagyon jól ismert és kedvelt Anita és MC Bee Bee ismert slágereket adott el. Szintén ismerősként üdvözölték a színpadon Balázs Daniellát és táncos csapatát, aki ismert slágereket énekelt, és nagyon színvonalas táncosprodukció bemutatásával szórakoztatták a közönséget. A Kácsi Hársfavirág Énekkar nótacsokorral szórakoztatta a vendégeket.
A Miskolcról érkezett Joskey Jokers zenekar igazi kemény rockkal lepte meg a közönséget. 16 órakor Csetneki László, a zsűri elnöke ismertette a főző verseny eredményeit, a díjakat Závodni Lajos zsűri tag, Ostorházi István polgármester és Simon Csaba képviselő adták át. Minden versenyző egy emléklapot kapott, és sok-sok értékes nyeremények is gazdára leltek.

A képre kattintva az eredménylista nagyobban is letölthető!

Az esti rendezvény kezdéseként a budapesti MUSIC SELLECTION fiatal művészei Abba és Neoton slágereket adtak elő. A főzőverseny zárásaként az idén is nagy szeretettel fogadták a kácsi gyökerekkel rendelkező énekessel színpadra lépő Team Rock Band zenekart.
Az egész napos rendezvényen mindenki jól szórakozott, finomabbnál-finomabb ételeket fogyasztottak, így egy kellemes szombatot tölthettek el a családok, a barátokkal közösen: Köszönet ezért Kács Község Önkormányzatának, a rendezvény támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek.


19. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY 2018. június 16.
2018. május 29.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

19. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY 2018. június 16.
2018. április 24
Tisztelettel meghívjuk az Országos Kácsi Vadfőző Versenyre.
Versenyünk már 19 éves NAGYKORÚAK már elmúltunk ezért is várunk mindenkit sok-sok szeretettel, mert az a verseny, amelyik 19 évet is „megélt” az már azt jelenti, hogy igen jól érzi magát a versenyen mindenki.
Ezért hívunk és várunk mindenkit, aki szeretné magát JÓL ÉREZNI!

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ!
2018. február 16.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. február 12.

Tájékoztatás a hulladékudvarok használatáról /Letölthető *pdf


HIRDETMÉNY!
2018. január 16.


Képek Kácsról

Légifotók - galéria

Kács télen 2010- galéria

Községház

Kultúrház

Római Katolikus Műemlék Templom

Szurdok erdő

Kőhodály belülről

Kőhodály
© 2008-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató