Archívum - Hírek 2010

VÁLASZTÁS 2010. október 3.
2010. október 6
Kács települési választás eredményei

Polgármester választás
A polgármester: Ostorházi István-FIDESZ-KDNP jelölt lett
Képviselő-testület választása
A települési képviselő-testület tagjainak száma :4 fő+ polgármester
NÉV
BEOSZTÁS
Jelölő szervezet
Ostorházi István Tamás
polgármester
FIDESZ-KDNP
Bene László
alpolgármester
FIDESZ-KDNP
Harangozó Gábor
testületi tag
FÜGGETLEN
Nagy Zsuzsanna
testületi tag
FÜGGETLEN
Orosz János
testületi tag
FÜGGETLEN

További részletek »


Szent István Államalapítónk Ünnepe
2010. szeptember 1.

2010. augusztus 20-án a képviselő testület ünneplésre hívta össze a falu lakosait. Ezen a napon Szent Istvánra és az államalapításra emlékeztünk, valamint új kenyérnek örültünk.
11 órakor szentmise keretében került sor a kenyérszentelésre, majd a szabadidőparkban folytatódtak az események. Ostorházi István polgármester úr beszéde után a képviselő testület köszöntötte a falu három legidősebb lakosát; Klubuk Józsefnét (90 éves), Hazadi Istvánnét (88 éves) és Veres Józsefet (88 éves). Ezután a kácsi gyerekek ünnepi műsora következett, majd a Hársfavirág Népdalkör egy aratójelenetet mutatott be. Délután három órára elkészült a babgulyás és megsültek a bárányok.
A megemlékezés és az ünnepség családias és meghitt légkörben múlt el, tartalmas beszélgetések zajlottak és értékes jövőbeni tervek születtek.


Kácsi Vadfőzőverseny az ECHO TV-ben
2010. július 1.


Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy 2010. július 4-én, vasárnap 22.30 órakor az ECHO TV-ben az OlimpiÁsz című műsorban a kácsi vadfőzőversenyről is lesz egy rövid bemutatás!
Aki nosztalgiázni akar, az azért, - aki nem volt a rendezvényen, az meg azért, - feltétlen nézze vasárnap az OlimpiÁsz-t.

Jó szórakozást!
Me-NET Kft


Mini - Majális
2010. május 15.


Majálisról készült képek

Történelmi- és Falvédő Kiállításról

A Polgármesteri Hivatal Képviselő-testülete május 1-ére a Szabadidőparkban Mini Majálist szervezett. Az ünnepséget Ostorházi István Kács polgármestere nyitotta meg majd a vendégek színes szalagokkal ékesítették fel a falu ez évi májusfáját.
Nemcsak a tavasz ébredését és megújhodását ünnepeltük, hanem a sikeresen és eredményesen elvégzett munkát is. Oklevéllel és jelképes ajándékkal köszöntük meg a 2009-2010. évi Fásítási programban részt vevők munkáját és támogatását.
Az iskolás gyerekek közösségi munkában nyújtott kiemelkedő teljesítményét szintén oklevéllel és ajándékkönyvvel jutalmaztuk.
Ez alkalomból került sor egy 190.000 forint értékű új motor átadására, amely Kács község településőrének munkáját fogja segíteni. A majálison adományokat is gyűjtöttünk a motor beszerzési költségének támogatására, Jakab János és Ostorházi István polgármester 45-45.000 forintot ajánlottak fel. A nap végére az adományt gyűjtő üvegcsénkben még további 37.000 forint gyűlt össze.
A tavaszt és a majálist köszöntő versek után a kácsi iskolás gyerekek egy táncos-népi játékot adtak elő. Majd a Hársfavirág Népdalkör dalcsokraival szórakoztatta a kedves vendégeket.

Az e napi érdekességek sorában a Történelmi és Falvédő Kiállítás következett amelyet Bene László alpolgármester nyitott meg. A kiállított tárgyak és emlékek java részt az ő szorgos, évtizedes munkájának gyűjteményéből kerültek ki de a készülődés során sok kácsi lakos is kedvet kapott és elhozta kedvenc emléktárgyait színesebbé és érdekesebbé téve ezáltal a kiállítást. A régiségekből, házi szőttesekből, szerszámokból és ruhadarabokból álló tájház jellegűen berendezett gyűjtemény sokakban keltett nosztalgikus hangulatot. A kiállítás időszakos jelleggel kedden és csütörtökön 14 órától 17 óráig továbbra is megtekinthető.

A szakács nénik és néhány lelkes anyuka uzsonnára sajtos-tejfölös lángost sütött, ami méltó befejezése volt majálisunknak.
Reméljük, hogy a Majális Kácson hagyománnyá válik, és a közösségi-kulturális élet megerősödik településünkön.


Állt a bál (Jótékonysági Batyus Bál Kácson)Képek»
2010. február

Február 13-án, szombaton a Polgármesteri Hivatal Képviselő-testülete Jótékonysági Batyus Bált szervezett a kultúrházban. A cél, mint mindig nemes volt, a bevétellel a kácsi fiatalokat kívánjuk támogatni.
Bár a környező település majdnem mindegyike bekapcsolódott a báli szezonba, nálunk mégis teltház volt, 76 fő szórakozni vágyó töltötte meg a báltermet.
Az estét pohárköszöntővel nyitotta meg a polgármester úr, majd néhány üdvözlő szó után Tállai András képviselő úrnak adta át a szót, aki köszöntőjében méltatta a kácsi lakosokat és a bennük rejlő összefogó erőt.
A protokoláris rész után egy pompás vacsorát költhettünk el: natúr szelet zöldséges rizzsel, valamint sajttal, sonkával, aszalt szilvával töltött, rántott sertéskaraj burgonyapürével és káposztasalátával került vendégeink elé. A kiadós vacsorát a helyi és a tibolddaróci bortermelők jóvoltából minőségi borokkal öblíthettük le. A gasztronómiai élményt csak fokozta az előtérben felállított svédasztalon sorakozó legkülönfélébb házi sütemények, melyek a résztvevők batyujából került elő.
Azt est legizgalmasabb része a tombolasorsolás volt. A felajánlásokból 50 db kisorsolásra kerülő, különböző értékű nyereménytárgy talált gazdára. A fődíj az ÉRV Zrt. jóvoltából egy 1 hetes 4 személy részére szóló hajdúszoboszlói nyaralás volt, melyet egy valamikori kácsi lakos Fidrus Viktor és felesége nyert. A második legértékesebb nyeremény egy mini hifitorony, melyet Tállai András képviselő úr ajánlott fel, és Molnár Gyula kácsi lakos vihetett haza.
A táncteremben már-már lakodalmas hangulatot idéző zenész húzta a talpunk alá. Jártunk csárdást, keringőt, vonatoztunk és persze a romantikus lassú számok sem maradtak ki a repertoárból.
A bál jól sikerült, a hangulat családias volt, a tánc és a beszélgetés kitartott egészen hajnal kettőig.
Minden kedves bálozónak köszönjük, hogy részvételükkel és felajánlásaikkal támogatták a rendezvényt. Szeretnék köszönetet mondani azoknak is, akik részvétel nélküli támogatók voltak.
Ezen kívül hálával tartozunk mindazoknak, akik az előkészületekben, illetve az est folyamán segítségünkre voltak.
Reméljük, ezekre a kellemes, családias rendezvényekre, bálokra a jövőben is lesz igény és lelkes közönség.


Világbékemenet/Képek»
2010. január 5.


2010. január 1-jén a béke világnapján a kácsi lakosok is meneteltek a békéért. Az ötlet egy kedves, már-már kácsinak mondható lakostól, Harmos Katalintól származott. Az újévi szentmise után a templomkertben beszéd, néhány ének és vers hangzott el a béke jegyében. Ezután Nagy István esperes áldásával kísérve egy békemenetet tettünk a faluban, ezzel is csatlakozva e nemes kezdeményezéshez.


Képek Kácsról

Légifotók - galéria

Kács télen 2010- galéria

Községház

Kultúrház

Római Katolikus Műemlék Templom

Szurdok erdő

Kőhodály belülről

Kőhodály
© 2008-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató