Archívum 2021

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐK
2021. december 22.
A képekre kattintva a köszöntők nagyobban is letölthetők!

SZOCIÁLIS TŰZIFA KÉRELEM
2021. október 19.
Szociális tűzifa kérelem
Kérem, hogy az alábbi indokaim alapján részemre szociális tűzifát biztosítani szíveskedjenek.
További részletek letölthetők *word *pdf

IDŐSEK NAPI KÖSZÖNTŐ
2021. szeptember 30.
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is letölthető!

I. KÁCSI HAZAVÁRÓ ÉS FALUNAP
2021. augusztus 20.

Képgaléria, Fotó: Mezővári Attila

Kács Község Önkormányzata, a Kácsi Hagyományőrző Egyesület, a Kácsi Római Katolikus Egyház és nem utolsó sorban a Kácsi lakosok közösen rendezték meg az első „Hazaváró Falunapot 2021.08.20-án, Szent István király ünnepén, nemzeti ünnepünkön. Hazahívtak és vártak mindenkit, aki Kácson született, vagy Kácson élt, de azokat is hívták akik jelenleg Kácson élnek. A kedves invitálásnak köszönhetően több százan gyültek össze a szines , változatos programokkal szervezett rendezvényre. A vendégek elsőként a műemlék római katolikus templomba mentek, ahol Pálfi János plébános tartott ünnepi szentmisét, majd megáldotta és megszegte az új kenyeret. A templomból az ünneplők a Művelődési Ház, Könyvtár előtti szabadidőparkba vonultak, ahol egy nagy színpad, és a sátorokban megterített asztalok fogadták a vendégeket, a kicsik pedig vidáman játszhattak a játszótéri játékokon. Az ünnepi műsor kezdéseként a rendezvény fő szervezője Ostorháziné Bartha Emma képviselőnő köszöntötte a vendégeket és ismertette a programokat. Kezdésként a helyi Hársfavirág Népdalkör ismert dalokkal szórakoztatta a vendégeket, majd nagyon finom házias kácsi módra készített gulyeslevest, töltöttkáposztát és szarvaspörköltet nokedlivel kínáltak a vendégeknek, melyhez a helyiek házi süteményét kínálták.

A finom ebéd fogyasztása közben Oszvald Marika művésznő pördült a színpadra, aki ismert dalaival, és a tőle megszokott lendületes táncával szórakoztatta az ünneplőket. A művésznő produkciója után a rendezvényhelyszínre érkezett az Agyagbanda zenekar, akik a helyszínt körbe-körbe járva, az asztalok közelében, egy-egy kis csoportot nemegyszer dalrafakasztva zenével, nótával szórakoztatták a vendégeket.
Az ebéd után ünnepi köszöntőt mondott:

  • Gácsi Jánosné polgármester
  • Tállai András parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője
  • Bánné dr. Gál Boglárka: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke

A Szent István ünnepére emlékező, a Hazaváró rendezvény ötletének fontosságát hangsúlyozó köszöntő szavak után Bobó vidám gyerekműsorral szórakoztatta a kicsiket, akik szépszámmal vettek részt a játékokban. A gyerekműsor után Nótár Mary és zenekara mulatós nótáival óriási hangulatot csinált, ezért sokan együtt énekeltek és táncoltak is a művésznővel. A fergeteges hangulatú záróműsor után János és István Retro discojára táncoltak a vendégek, míg a találkozások nagy örömére a sátrakban pedig baráti beszélgetésekkel töltötték az időt a hazaváróra érkezett és a falunapon megjelent nagysikerű rendezvény résztvevői. Köszönet a rendezvény szervezőinek, és a lebonyolításban közreműködőknek, támogatóknak. Köszönjük a szervezőknek, hogy Kácson a nemzeti ünnepünket, az államalapítást, Szent István király és az Új Kenyér ünnepét ilyen színvonalas rendezvénnyel ünnepelhették meg a vendégek.


I. KÁCSI HAZAVÁRÓ ÉS FALUNAP
2021. augusztus 09.

I. KÁCSI HAZAVÁRÓ
2021. június 30.
Kács Község Önkormányzata, a Kácsi Hagyományőrző egyesület, a Kácsi Római Katolikus egyház és nem utolsó sorban a Kácsi lakosokkal közösen megrendezi az első "Hazaváró" rendezvényét. 2021.08.20.-án hazavárunk mindenkit, aki itt született, vagy itt élt. A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb információt, a jelentkezési lapon található elérhetőségen tudunk adni. Örömünkre szolgálna, ha minél többen részt vennének és a nyári programjukba be tudnák tervezni és sok szép felelevenített emlékekkel távoznának. Kérem, adják tovább gyermekeiknek, testvéreiknek, családtagoknak, bárkinek, aki kötődik a mi kicsiny falunkhoz.
Regisztrációs lap.docx
Regisztrációs lap.*pdf

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

Képek Kácsról

Légifotók - galéria

Kács télen 2010- galéria

Községház

Kultúrház

Római Katolikus Műemlék Templom

Szurdok erdő

Kőhodály belülről

Kőhodály
© 2008-2022 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató