Archívum 2012

XIII. KÁCSI VADÉTELFŐZŐ VERSENY 2012.július 7.
2012. július 8.  

 

2012. július 7-én, már XIII. alkalommal rendezték meg Kácson a Vadételfőzőversenyt. Több százan látogattak el a rendezvényre az alig 500 lelkes festői környezetben, a bükk lábainál fekvő kis községbe. Az elmúlt napok forrósága a rendezvény napjára sem enyhült, ennek ellenére a fáradhatatlan szervezők összehangolt munkájának köszönhetően a község utcáin már kora reggeltől nagy volt a zsongás, a készülődés, annak érdekében, hogy minden adott legyen a vendégszerető kácsi lakosság és önkormányzat hagyományosan magas színvonalú vendéglátó munkájához, a családok, a baráti társaságok egész napos kikapcsolódásához, szórakozásához. A vendégeket Lengyel Dóra és Gácsi Rita műsorvezetők köszöntötték. Ostorházi István polgármester köszöntötte a XIII. KÁCSI VADÉTELFŐZŐ VERSENYEN megjelent versenyzőket, a rendezvényre látogató vendégeket és a rendezvényt megnyitotta.
Csetneki László az MNGSZ Észak-Bükki Régió Elnöke a vadfőzőverseny fő szabályait ismertette, majd bemutatta a gasztronómiai szövetség neves szakembereiből választott zsűri tagjait: Elnök: Németh József. További zsűri tagok: Dr. Simon Tamás, Dózsa György, Vér János.
A zsűri tagjai a versenyművek elkészítését folyamatosan felügyelték, majd szigorú szempontok alapján értékelték a versenyzők megjelenését, a higiénia érvényesülését munka közbeni technológiai fegyelem betartását, a munkaszervezést, illat, zamat, ízharmónia ,merészség, kreativitás, összbenyomás, tálalás, főzőhely dekoráció, vadászati jelleg érvényesülését.
A díjak: Emléklapok, értékes vadászattal kapcsolatos emléktárgyak, serlegek. Különdíj: Tállai András államtitkár felajánlása alapján egy üstház, bográccsal. Husqvarna felajánlása: egy értékes metszőolló./Főzőverseny versenyzői»: Főzőverseny eredményei»
Husqvarna / fűnyírás, szegélyvágás, talajgondozás, gyepápolás, fűrészelés, hóeltakarítás munkagépeinek /forgalmazója. Kaló László, a cég képviselője bemutatkozott a színpadon, majd bemutatták az eszközök használatát a réten, s végül értékes nyereményeket sorsoltak.
Az embertpróbáló melegtől a fák, a sátrak árnyékába húzódó vendégek ritkán merészkedtek a perzselő napra a színpad elé, így a változatos produkciókat többségében csak távolról nézték, hallgatták, miközben aktívan hűtötték magukat hideg italokkal.
Egésznap szórakoztató programok voltak a nagyszínpadon, melyben minden korosztály megtalálhatta a kedvére valót.

 • Elfelejtett babák a padláson – gyermekműsor
 • Mesevilág - bohócműsor
 • Hársfavirág Népdalkör
 • Daniella és Renáta show műsora
 • Menyhért Táncstúdió bemutatója
 • Éneklő Szakácsok gasztrohumoros előadása
 • Matyó Néptáncegyüttes műsora
 • Délután a zsűri értékelte a főzőverseny résztvevőinek munkáját, a gasztronómiai ínyencségeket. Külön megköszönték a szakácsoknak a nagy forróságban való helytállást, majd Ostorházi István polgármester és Tállai András államtitkár közreműködésével átadták a díjakat.
 • SZANDI -a tinik és a nagymamák kedvence- aki a rendezvény napján ünnepelte születésnapját- ismert slágereinek előadásával nagy sikert aratott.
 • Mirodam zenekar – sok-sok saját szerzeményének igényes előadásával hódította meg a vendégeket.
 • A rendezvényt a késő este is alig enyhülő időben fáklyafényes utcabál zárta, Saxon mulatós stílusba hajnalig húzta a talpalávalót.

A rendezvény sikerességéért köszönet a támogatóknak, a melegrekordok napjaiban is helytálló szervezőknek: az önkormányzat munkatársainak, a kácsi lakosságnak, a jó hangulatért a fellépőknek, és a finom ételekért a szakácsoknak.
A jól sikerült rendezvény szervezői elégedettséggel zárták az országos, sőt már nemzetközi hírnevet szerzett Vadételfőzőversenyt és a tapasztalatokat gyűjtve készülnek a következő megmérettetésre.


XIII. VADÉTELFŐZŐ VERSENY- 2012. július 7.
2012. február 7.
KULTURÁLIS PROGRAM
10.00 Megnyitó
10.15-10.45 Elfelejtett babák a padláson - gyermekműsor
10.50-11.30 Mesevilág - bohócműsor
11.40-12.10 Hársfavirág Népdalkör
12.20-12.40 Daniella és Renáta show műsora
12.50-13.10 Menyhért Táncstúdió
13.20-14.00 Éneklő Szakácsok
14.10-14.40 Matyó Néptáncegyüttes
17.30-18.10 SZANDI
18.30-19.30 Mirodam zenekar
20.00-02.00 Fáklyafényes utcabál a Saxon hajnalig zenél
VERSENYPROGRAM
09.00-09.20 Húsadagok kiosztása, tűzhelyek elfoglalása
10.00-10.20 Megnyitó
Csetneki László az MNGSZ Észak-Bükki Régió Elnöke
Kaló László Husqvarna képviselője
10.00-15.00 Versenyművek elkészítése a zsűri folyamatos felügyelete mellett
10.00-15.00 Favágó verseny és bemutató a Husqvarna réten
15.30-17.30 Eredményhirdetés, záróbeszéd, köszönetnyilvánítás
11.00-16.00 Kézműves sátor, arcfestés és lufihajtogatás a gyermekeknek

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK
JELENTKEZÉSI LAP MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE
JELENTKEZÉSI LAP VADÁSZTÁRSASÁGOK RÉSZÉRE
VERSENYKIÍRÁS MAGÁNYSZEMÉLYEK RÉSZÉRE
VERSENYKIÍRÁS VADÁSZTÁRSASÁGOK RÉSZÉRE

III. KÁCSI MANGALICA FESZTIVÁL- 2012. január 21.
2012. február 7.


IDŐSEK ESTJE 
2012. február 7.


Képek Kácsról

Légifotók - galéria

Kács télen 2010- galéria

Községház

Kultúrház

Római Katolikus Műemlék Templom

Szurdok erdő

Kőhodály belülről

Kőhodály
© 2008-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató