Archívum 2013

Tállai András országgyűlési képviselő, államtitkár karácsonyi köszöntője
2013. december 13.

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT- 2014 - 2015
2013. szeptember 27.

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Kács Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2014. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2013/2014. tanév második és a 2014/2015. tanév első félévére vonatkozóan. Letölthető»

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Kács Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2014. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára
. Letölthető»


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013. július 26.


Befejeződtek a településfejlesztési munkák Kácson: aszfaltozott utak, vízelvezető árkok épültek több utcában
2013. július 26.
Július 26-án ünnepélyes keretek között adták át Kács községben azokat az útszakaszokat, parkolókat és vízelvezető árkokat, amelyek a település több utcájában épültek meg az elmúlt három hónapban. A mintegy 99 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás fontos mérföldkő a település életében.
Tovább»
XIV. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY
2013. június 9.

Finom ételek ,jó hangulat, szórakoztató műsorok, kellemes idő - így lehetne röviden értékelni a XIV. Kácsi Vadfőző Verseny napját. A közel 40 amatőr versenyzőt, több százan kísérték, de az egész napos rendezvényre több ezren voltak kíváncsiak. A versenycsapatokban otthonosan mozgó visszatérő vendégarcokkal is találkozhattunk, de a Kácsi Vadfőző jó híre, a település fekvésének szépsége újabbnál-újabb baráti társaságokat vonzott a szervezők nagy örömére. Az ország szinte minden területéről érkeztek csapatok: így Budapestről, Debrecenből, Miskolcról, Egerből, Karcagról, Ceglédről, Zsámbékról, Iregcsemcséről, a szomszédos településekről Tibolddarócról, Vattáról, de a hazaiak is több csapattal neveztek a versenyre, akik között több kácsról elszármazott tért haza.
A rendezvény vendégeit Ostorházi István polgármester köszöntötte, majd megnyitotta a XIV. Vadfőző Versenyt. A zsűri nevében Csetneki László az MNGSZ Észak-Bükki Régió Elnöke köszöntötte a versenyző csapatokat, ismertette a vadfőző verseny fő szabályait bemutatta a gasztronómiai szövetség neves szakembereiből választott zsűri tagjait: Elnök: Németh József. További zsűri tagok: Dózsa György, Vér János. A zsűri folyamatosan ellenőrizte az ételek készítésének folyamatát, majd szigorú szempontok szerint értékelte a műveket:• A versenyző megjelenése, higiénia munka közben, technológiai fegyelem, munkaszervezés.• Illat, zamat, ízharmónia• Merészség, kreativitás• Összbenyomás, tálalás •Külön pontokat lehetett elérni a sátor és környékének tájjellegű feldíszítésével.
A csapatok a kellemes napsütésben, jó hangulatban már reggeli készítésével és elfogyasztásával indították a napot. A benevezett versenyételek mellett többen készítettek a baráti társaság ízlésének megfelelő külön bográcsos- vagy tárcsánsült ételeket. A bátrabb és kreatívabb hölgyek különböző gombócokat főztek, vagy éppen sztrapacskát is szaggattak. Az önkormányzat is kitett magáért, ugyanis 4 mangalica süldőt pörgettek, grilleztek látványosan, de sütöttek kemencében csülköt, és főztek a szokásos órisábográcsban vaddisznóhúsos babgulyást. A felnőttek szakmai képzésére a KHusquarna kisgép bemutatót tartott, a sátorosok vadász-és egyéb portékájukat kínálták, míg az arcfestő a gyerekek dekorálásában serénykedett.
Déltájban a nagyszínpadon a kulturális programokat dobbergéssel nyitotta meg a Fekete Csaba "Kisbíró", aki a délutáni kulturális program "főszónoka" volt. Első programként: Jó ebédhez szólt a nóta! A kácsi Hársfavirág- a Tibolddaróci- és a Bükkábrányi Népdalkör közreműködésével. Miközben jóízűen fogyasztották a baráti társaságok és a rendezvényre érkező vendégek az ebédet, a színpadon folyamatosan pörögtek a színvonalas műsorok, melyben a kisgyőri amatőr csoportok (Kökörcsin Népdalkör, Kökörcsin Táncegyüttes, Huszártáncosok, a Tarsoly együttes), és a
Menyhért Táncstúdió
táncosainak produkcióit láthattuk.
16 órakor a nap legizgalmasabb pillanata a főzőverseny eredményhírdetésére került sor. A Zsűri értékelését követően a díjakat Tállai András önkormányzati államtitkár, országgyűlési képviselő és Ostorházi István polgármester adta át. Eredmény letölthető»
Az eredményhirdetést követően továbbfolytatódott a szórakoztató kulturális program, melyet a Desperado együttes nyitott meg nagy sikerrel. Szinte minden korosztály nagy élvezettel hallgatta műsorukat, néhányan táncra is perdültek, majd élvezettel fotószkodtak az ismert sztárokkal. Az est másik nagy sztárvendége a kizárólag élőzenét játszó- és éneklő Jump rock Band együttes volt, akik ismert nagy magyar slágereket adtak elő a Bikinitől, Omegától, Eddától és megemlékeztek Bódi Lászlóról is(Cipő). A Vadfőzőverseny a CukorDuó mulatós zenéjére hajnalig tartó mulatozással ért véget.

A nagysikerű rendezvényért köszönet a rendezvény szervezőinek, a község önkormányzatának, a lebonyolításban közreműködőknek és a támogatóknak.


XIV. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY 2013. JÚNIUS 8.
2013. április 25.
Sportpálya
Kulturális programok
Időpont
Műsorszám
12.00 - 13.20 Jó ebédhez szól a nóta!
Hársfavirág Népdalkör
Tibolddaróci Népdalkör
Bükkábrányi Népdalkör -
13.20 - 13.40 Kökörcsin Együttes
13.40 - 14.00 Verbunkos - huszártánc
14.10 - 14.40 Menyhért Táncstúdió
14.50 - 15.20 Tarsoly Együttes Kisgyőr
15.30 - 17.30 Zsűrizés és eredményhirdetés
17.30 - 18.00 Desperado
18.30 - 19.30 Jump rock Band
20.00 - 02.00 CukorDuó
Versenyprogram
09.00 - 09.20 Húsadagok kiosztása, tűzhelyek elfoglalása
10.00 - 10.20 Megnyitó
Csetneki László az MNGSZ Észak-Bükki Régió Elnöke
10.00 - 15.00 Versenyművek elkészítése a zsűri folyamatos felügyelete mellett
10.00 - 15.00 Husquarna kisgép bemutató
15.30 - 17.30 Eredményhirdetés, záróbeszéd, köszönetnyilvánítás
Kísérőprogram
11.00 - 16.00
Kézműves sátor és arcfestés gyermekeknek!
A műsorváltozás jogát fenntartjuk

Vadásztársaságok részére rendezett Nemzetközi Vadfőző Verseny
Meghívó és versenykiírás.»
Amatőrök részére rendezett Vadfőző Verseny
Meghívó és versenykiírás.»
J
ELENTKEZÉSI LAP - Vadásztársaságok részére»
JELENTKEZÉSI LAP - Amatőr résztvevők részére»


FALUGONDNOKI PÁLYÁZAT
2013. május 14..

FALUGONDNOKI PÁLYÁZAT letölthető»


DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS HIRDETMÉNYE
2013. május 09.

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG ORSZÁGOS DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ HIRDETMÉNYE. A hirdetmény letölthető»


Településfejlesztés Kács Községben
2013. április 26.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS KÁCS KÖZSÉGBEN

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 99.354.015 Ft.

Kivitelezés ideje: 2012. 10.01. - 2013.06.30.
Kedvezményezett: Kács Község Önkormányzata, 3424 Kács, Fő út 60.


A projekt c táblája letölthető»
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2013. április 26.

Jó ütemben haladnak a településfejlesztési munkák Kácson

Április 16-án elindultak és megfelelő ütemben zajlanak annak a projektnek a kivitelezési munkálatai, melynek eredményeként jelentős településfejlesztés, útfelújítás valósul meg Kácson. A közel 100 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás fontos mérföldkő a település életében.
Tovább»

A projekt során készült képek
   

ÁLLAMIGAZGATÁSI VÁLTOZÁSOK
2013. január 10.
Tisztelt Lakosok!
Az államigazgatás területén bekövetkezett változások településünk esetében az alábbi változásokat hozta:
2013. január 1-től Borsodgeszt, Bükkábrány, Kács és Vatta települések részvételével megalakult a Bükkábrányi Közös Önkormányzati Hivatal.
A kácsi hivatal két munkatársa szervezeti felépítés és a munkáltatói jogok szempontjából a közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik és a Mezőkövesdi Járási Hivatal létszámkeretéhez további egy fővel járultunk hozzá.

Fentiekből eredően hivatalunk ügyfélfogadási rendje a következőképpen alakul:

Hétfő: 8.00-12.00
Kedd: 8.00-12.00
Szerda: 8.00-12.00
Csütörtök: 12.00-16.00
Péntek: ügyfélfogadás nincs

Jegyzői fogadóóra: Csütörtök: 8.00-12.00
Polgármesteri fogadóóra: Csütörtök: 8.00-12.00
Családsegítő szolgálat minden második hétfőn 8.00-12.00

Előzetes igény bejelentése alapján további szolgáltatások:
állatorvosi szolgálat hétfőnként
jogsegélyszolgálat szerdánként
építészeti ügyekkel kapcsolatos tanácsadás szerdánként

A fenti időpontokon túl a hivatal ügyfeleket nem tud fogadni ezért kérjük kedves lakosainkat, hogy szolgáltatásainkat a kért időpontokban vegyék igénybe.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönöm

Ostorházi István
polgármesterKépek Kácsról

Légifotók - galéria

Kács télen 2010- galéria

Községház

Kultúrház

Római Katolikus Műemlék Templom

Szurdok erdő

Kőhodály belülről

Kőhodály
© 2008-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató