Archívum 2017

KARÁCSONYI ÜDVÖZLETEK!
A képre kattintva az üdvözlet nagyobban is megtekinthető!
Megújult a kácsi fő út !
2017. október

Az önkormányzat 13,5 mi. forint pályázati forrást nyert amelyet kiegészített 2,5 mi. forint önrésszel és így valósult meg a Fő út önkormányzati tulajdonban lévő 820 méteres szakaszának felújítása amelynek ünnepélyes átadása 2017 október 21.-én 11 órakor volt.


IDŐSEK NAPJA KÁCSON!
2017. november 27.

Az idősek napját 2017. október 7.-én 14 órakor tartottuk.
Köszöntőt mondott Balog János alpolgármester majd Nádaski Attila operett műsora következett.
A Kácsi Hársfavirág Népdalkör humoros előadása fergeteges sikert aratott.
A finom estebéd elfogyasztása közben Magyar Gyula és társa szolgáltatott kellemes zeneszámokat.


ÉRV TÁJÉKOZTATÁS!
2017. november 15
A TELEPÜLÉSI KÖZKIFOLYÓK (KÖZKUTAK) HELYES HASZNÁLATA TÉLEN
A fagyok beköszöntével az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság az alábbi hasznos tanácsokkal szolgál a közkifolyók helyes téli használatával kapcsolatban.
Hasznos téli tudnivalók
Hogyan védjük az ivóvízmérőinket és a vízvezetékeinket a fagykárok ellen?
A fagyok beköszöntével érdemes idejében megtennünk a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a hideg hatására bekövetkező ivóvízmérő-meghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlának a költségeit. Az ÉRV ZRt. felhívja a figyelmet a vízvezetékek és az ivóvízmérők fagy elleni védelmének fontosságára, amely a belső hálózaton a Felhasználók feladata. A megrongálódott ivóvízmérő javításának, pótlásának, szerelésének, hitelesítésének költségeit a Felhasználó köteles a szolgáltatónak megtéríteni. Fokozott elővigyázatossággal a károk és a bosszúságok elkerülhetőek. Hogyan?

További részletek»

FELHÍVÁS!
2017. október 26.

Kács Község Önkormányzata a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifa program keretében 64 m3 kedvezményes tűzifa beszerzésére jogosult.
A kiszállítására legkésőbb 2018. február közepéig kerül sor.
Bővebb felvilágosítás az Önkormányzatnál kérhető ahol az igényléshez szükséges kérelmek is átvehetők.
Kérelmezési feltételek 10/2017.(X.26.) sz önkormányzati rendelet 3.§. szerint:
„(1) szociális tűzifa juttatásra kérelmet nyújthat be aki:
a.) települési és lakhatási támogatásban részesül,
b.) munkanélküli, vagy aktívkorú ellátásban részesül, időskorúak járadékában részesül
c.) rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül
d.) családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum
300 %-át (85.500.-Ft)”
A kérelmeket 2017. október 26-tól 2017. november 15-ig a hivatalban lehet benyújtani.

Ostorházi István sk
polgármester


HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI TÁJÉKOZTATÓ!
2017. október 12.

Kács község területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást 2017.október 1-től a BMH Borsod Abaúj Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft végzi.
Az ügyfélszolgálati feladatokat a BMH Nonprofit Kft megbízásából a MiReHuKöz Nonprofit Kft látja el.
Ügyfélszolgálat elérhetősége:
Postázási cím: 3501 Miskolc, Pf.: 509.
Tel.: +36 46 200 179 | +36 46 200 178 | + 36 70 463 7714
Fax: +36 46 200 177
Központi ügyintézés helye: 3527 Miskolc, József Attila u. 53.
E-mail: info@mirehukoz.hu
Ügyfélszolgálat nyitva tartása Miskolc, József Attila utca 53. sz. alatt:

Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 08:30 – 16:30
Szerda: 08:00 – 20:00

További információk:www.bmhnonprofit.hu weboldalon


HIRDETMÉNY!
2017. október 10.

A Bükki Nemzeti Park természetvédelmi kezelési terve_tervezet
Letölthető pdf*


BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI PÁLYÁZAT KIÍRÁSA!
2017. október 05.
"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS………….
"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS…………

HIRDETMÉNY!
2017. augusztus 23.

Tisztelt Álláskereső!
Jelenleg nem dolgozik és nem is tanul? Nem nyert felvételt főiskolára, egyetemre? Még nem múlt el 25 éves és szeretne rövid időn belül egy jó szakmát szerezni, ami segít az elhelyezkedésben? Mi támogatjuk ebben!
Ha már elmúlt 25 éves, régóta állást keres, de nem rendelkezik megfelelő szakmával, vagy szakképesítése elavult, képzéseinkkel segítjük Önt!
Osztályunk a GINOP-5.2.1 és a GINOP-5.1.1 programokból biztosítja a tanfolyami díj teljes költségét, emellett még havi bruttó 81.530 Ft összegű keresetpótló juttatást is fizetünk! Ha a képzés helyszíne nem egyezik a lakóhelyével, az útiköltséget is álljuk!
Az alábbi tanfolyamok közül válassza ki az Önnek megfelelőt, és iratkozzon fel a Foglalkoztatási Osztály (Munkaügyi Központ) információs pultjánál!
Letölthető pdf*


18. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY 2017. június 17.
2017. június 17.
   

2017. június 17-én immár 18-ik alkalommal rendezték meg Kácson a Vadfőző versenyt a falu központjában található futballpályán. A csodálatos földrajzi környezetben található kis borsodi településre, az országos hírnévnek örvendő rendezvényre, ez évben is a megye- és az ország több településéről érkeztek vendégek, de német-és holland szavakat is lehetett hallani, ami azt igazolja, hogy ez évben is már a határokat is átlépte a Vadfőző verseny híre. Már kora reggeltől folyamatosan érkeztek a vendégek és foglalták el a kijelölt főzőhelyeket. Végül is 38 csapat indult el a vadétel főző versenyen.

A vendégsátrak alatti baráti társaságok jó hangulatát Magyar Gyula és zenekara fokozta, akik folyamatosan szórakoztatták a versenyző csoportokat, együtt nótáztak a baráti társaságokkal A zsűri folyamatos felügyelete mellett készültek versenyművek, de a nap folyamán versenyen kívül is több gasztronómiai ínyencség készült, melyet közösen fogyasztottak el a barátok.

Zsűri tagjai:Csetneki László: az MNGSZ Észak-Bükki Régió elnöke, Szabadtüzi Lovagrend Kancellárja-zsűri elnöke. Zsűri tagként közreműködtek: Nagy Gyula, Taksár Ferenc, Thomas Friedrich. Az Önkormányzat jóvoltából a színpad mögött 300 főre, több üstben főtt a vadmalac raguleves, eperlevél tésztával, vaddisznó pörkölt erdei gombával, petrezselymes burgonyával, savanyúsággal, főtt füstölt csülök és az óriási kemencében sült a főtt csülök. Helyben gyúrt pitetésztából mintegy 7 óriási tepsiben sült az almás-erdeigyümölcsös pite, sőt az egyik tepsi süteményre még a Kács felirat is felkerült. A főzőverseny kísérőrendezvényeként a kicsiknek volt ugrálóvár, trambulin. A rendezvényhelyszínen a vásározóktól játékokat, édességet, kerámiákat, ékszereket, míg a kácsi Kanyar Csárdában a kellemes időtöltéshez szükséges italokat is vásárolhattak a vendégek. Bemutatkozott a téren az EGRI EASE SPORTEGYESÜLET, akik az airsoft szabadidősportot, játékot terepruhában, légfegyverekkel mutatták be.
A kulturális program a színpadon 12 órakor kezdődött. Elsőként Balázs Daniella ismert slágereket énekelt, majd a Daya Dance tánciskola mutatta be több csoportban is műsorát.
Kácsi Hársfavirág Énekkar nótacsokorral szórakoztatta a vendégeket.
Zumba táncosokkal a színpad előtt is sokan együtt táncoltak.
Debreceni Linedance Club tagjai linedance sorformában country zenére koreografálva mutatták be nagy sikerű műsorukat.
A vendégkörben jól ismert mezőnyárádi Hungarocell zenekar koncertjén megkezdődött a színpad előtti tombolás, melyet az eredményhirdetés idejére pihentettek a szervezők
16 órakor a főző verseny eredményeit Csetneki László, a zsűri elnöke ismertette, a díjakat pedig Tállai András országgyűlési képviselő és Ostorházi István polgármester adta át. A 38 induló csapat mindegyike részesült valamilyen ajándékba, de az első három helyezett kiemelt jutalmat kapott.

Első három helyezett:

Kiemelt első helyet kapott: Dányi Dániel és csapata. Kupát, Tállai András külön díját, egy bográcsot, és 6 fő részére szóló üdülési lehetőséget, és egy kerámia ajándékot kaptak.
Első helyezést értek el a Fakanál Ördögei, akik Hejőbábáról érkeztek.Egy kupát, kerámia ajándékot, és 4 db belépőt kaptak a Quenn Koncertre.
Kiemelt második helyezést ért el a KONOK KUNOk csapata.
Második helyezett lett a SZABAD FÖLD című lap szerkesztőségének csapata ltt.
Kiemelt harmadik díjat kapott AMATÖR KIRÁLYI SZAKÁCSOK,
Harmadik díjat a SUSOGÓ MACKÓK nyerték.

Nagy szeretettel fogadták és óriási tapssal köszöntötték a kácsi gyökerekkel rendelkező énekessel színpadra lépő Team Rock Band zenekart.
Sztárvendégként Tilinger Attila mulatós zenével szórakoztatta a színpad előtt tomboló közönséget.
A rendezvény zárásaként megkezdődött a tánc, a buli, az Akkord zenekar muzsikájára, mely hajnal 1 óráig tartott
Az egész napos rendezvényen mindenki jól szórakozott, finomabbnál-finomabb ételeket fogyasztottak, így egy kellemes szombatot tölthettek el a családok, a barátokkal közösen: Köszönet ezért Kács Község Önkormányzatának, a rendezvény támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek. Szerencsére a meteorológusok kellemetlen előrejelzései ellenére, csak egy-két esetben ,de csak egy kicsit szitáló eső zavarta meg az egyébként többször kisütő napsugarak fényét, mely egy percre sem szegte a kácsi vendégsereg kedvét, mivel a jól előkészített főzőhelyek sátrai- és az óriási jurta sátor alatt zavartalanul szórakoztak a baráti társaságok, a kácsi vadfőzők és vendégeik.


18. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY 2017. június 17.
2017. április 3.
A képekre kattintva azok nagyobban is letölthetők!
Jelentkezésilap»

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERSÉGI FELHÍVÁS!
2017. június 13.

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI FELHÍVÁS A Településképi Arculati Kézikönyv és Rendelet készítésének előzetes tájékoztatási szakaszához.
Letölthető pdf*


ANYÁK NAPI KÖSZÖNTŐ!
2017. április 27.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ!
2017. február 17.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!


Képek Kácsról

Légifotók - galéria

Kács télen 2010- galéria

Községház

Kultúrház

Római Katolikus Műemlék Templom

Szurdok erdő

Kőhodály belülről

Kőhodály
© 2008-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató